Skip to main content
Financieel

Vrijwilligersvergoeding 2021

Door 12 januari 2021juli 5th, 2022Geen reacties2 min read
Voldoet jouw factuur aan de eisen

HEERLEN – Voor de vrijwilligersvergoeding in 2021 hebben er veranderingen plaatsgevonden. Wil je vrijwilligersvergoeding uitbetalen en je weet niet hoeveel de maximale limiet is?

Wat gaat er veranderen?

De vrijwilligersvergoeding is van 2020 naar 2021 verhoogd. In 2020 was de maximale vrijwilligersvergoeding 170, – per maand en op jaarbasis 1.700, -. Door een verandering in de wetgeving is sinds 2021 de maximale vrijwilligersvergoeding gestegen naar 180, – per maand en op jaar basis 1.800, -. Over de vrijwilligersvergoeding hoef je geen loonheffingen te betalen. De des betreffende organisatie hoeft dit niet aan de belastingdienst door te geven.

Is de vrijwilligersvergoeding hoger dan de 180,- per maand dan is deze alleen onbelast als deze de gemaakte kosten dekt. Is dit niet het geval dient het meegenomen te worden in de inkomstenbelasting.

Indien je in de bijstand zit en als vrijwilliger aan de slag gaat is het van belang dat u niet de 180,- per maand of 1.800, – op jaarbasis overschrijdt. Anders heeft dit gevolgen voor uw uitkering. Tenzij je jonger bent dan 27 dan heeft de vrijwilligersvergoeding wel invloed op jouw uitkering. Indien de vrijwilligersvergoeding gaat om algemene kostenvergoeding heeft dit invloed op uw uitkering. Is de vrijwilligersvergoeding gebaseerd op gemaakte kosten dan heeft dit geen gevolg op uw uitkering.

 

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact me ons op.